Wij zijn sociaal!

Volg ons op InstagramFacebook of LinkedIn. Of laat de algoritmes achterwege en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Mogen we in jouw mailbox knallen?

Een blik achter de schermen, een preview van enkele projecten... Zo blijf je op de hoogte. Voorbeeldje zien? Klik hier. Vind je het uiteindelijk toch niet zo interessant, dan schrijf je je toch gewoon weer uit. Even goeie vrienden!

12.07.2022

Goei afspraken
maken goei vrienden!

We vallen even meteen met de deur in huis, want als je samenwerkt met Buro Knal dan maken wij er een punt van dat alles vlot en strak verloopt. En dat doen we al nog voor we samen aan de slag gaan. Goei afspraken, maken goei vrienden, ni waar?!

Stel, je wil samenwerken om je campagne vorm te geven. Top! Dan heb je best het één en ‘t ander op een rijtje om een concreet samenwerkingsvoorstel van ons te krijgen.

Geen stress, wij lijsten het graag even voor je op zodat jij er niet meer over moet nadenken 👇

MUST HAVES

 • Wat is je doelgroep? Tot wie richt de campagne zich?
 • Wat moet het eindproduct uitstralen? Welke boodschap wil je meegeven? 👉 Informatief, speels, humoristisch, laagdrempelig, …
 • Wat moet er ontwikkeld worden? Affiche, flyer, website, social media posts, … 👉 Indien dit nog niet duidelijk is kunnen we natuurlijk zelf een voorstel doen a.d.h.v. je doelgroep en je boodschap.
 • Moeten er illustraties, abstracte grafische elementen of foto’s worden aangemaakt?
 • Voorzien we copywriting? Een marketingplan? Nog iets anders?
 • Wordt het digitaal of als drukwerk verspreid?
 • En uiteraard: Wat is de deadline?

 

NICE TO HAVES

 • De gunningscriteria. 👉 Dat weten we graag, want als er teveel punten enkel op prijs staan, is het geen match. #sorrynotsorry
 • Aan hoeveel bureaus is er een voorstel opgevraagd?
 • Hoe gaat de communicatie tijdens het project verlopen? Is er één contactpersoon die het project trekt of wordt je volledige team betrokken?
 • Wat is een realistische termijn voor jou om feedback te geven?
 • Voorbeelden van campagnes/vormgeving die je geslaagd vindt en die zouden kunnen passen bij de opdracht.

 

 

Als jij dat allemaal flink hebt voorzien, gaan wij met veel enthousiasme voor jou aan de slag en mag je je aan een uitgebreid (digitaal) samenwerkingsvoorstel verwachten van wel 50 bladzijden. Jup, dat is een stevige klepper, maar zoals het Buro Knal betaamt, is dat vlot en leesbaar vormgegeven en bevat het alle info die jij nodig hebt: onze bureauvoorstelling, portfolio, plan van aanpak met timing, prijsofferte en enkele referentieprojecten.

 

 

Project in de kijker!

Amai! wil burgers betrekken bij de ontwikkeling van artificiële intelligentie. Op een laagdrempelige manier gaan zij aan de slag met actuele thema’s zoals klimaat & milieu, mobiliteit, gezondheid en werk.

Laat dat dan ook net de kracht zijn van het bordspel dat Pili pili games voor hen ontwikkelde en wij mochten vormgeven: 174 kaarten en het spelregelboekje werden mooi gebundeld in een speldoos op maat. Het werd een boeiende samenwerking die ons uitdaagde en vooral enorm inspireerde. Hoe we dat concreet aanpakten kan je hier bekijken.

 

09.06.2022

Hoe zit het met uw knaldrang?

Buro Knal, dat is Atelier per Twee, maar dan straffer. En dat menen we ook. Wij zijn nog steeds Anneleen & Sofie, maar dan dus… straffer! Ja, wij durven dat van onszelf zeggen, want sinds de oprichting van Atelier per Twee zijn er 10 jaar verstreken en hebben we logo’s, huisstijlen, brochures, websites, … ontworpen voor meer dan 285 klanten. En dat is niet niks.

Hoog tijd dus om al die expertise nog meer in te zetten voor jouw communicatie en dat doen we niet meer alleen: We schaarden een collectief van experten achter ons en Buro Knal zag het levenslicht!

 • Nood aan een resultaatgerichte communicatie- en marketingstrategie? Kristien is your woman!
 • Eerder iemand nodig die jouw zoektocht naar de juiste communicatie in goede banen leidt? Brainstorm- en procesbegeleider Geertrui staat voor je klaar.
 • Na je volledige (re)branding nood aan grafische opvolging? Joke en Robin zorgen ervoor dat alle afgeleiden in jouw huisstijl ontwikkeld worden.
 • Foto’s nodig voor je website, brochure of sociale media? Onze huisfotograaf Nena heeft dat in een wip geklikt!
 • Heldere en klantgericht copy nodig voor je brochure of eerder SEO-friendly teksten voor je website? Allemaal een kolfje naar de hand van Delphine.

 

Zo zetten we ons collectief afgelopen maanden aan het werk voor Impact Factory, een creatieve broedplaats voor circulair ondernemerschap en circulaire initiatieven in Mechelen.

De campagne is nog in volle opbouw, maar de meerwaarde die Buro Knal voor hen kon bieden, kan je hier lezen.

Mogen wij onze troepen ook eens loslaten op jouw communicatie? Stuur ons zeker een mailtje! We zijn momenteel onze planning voor de zomer en het najaar aan ‘t opmaken, dus wacht niet te lang.

hallo@buroknal.be
0499 32 68 55 (Anneleen)
0485 46 12 64 (Sofie)

Wij zijn sociaal!

Volg ons via Facebook, Instagram. Of laat de algoritmes achterwege, schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en krijg onze schrijfsels rechtstreeks in je inbox.